Bezpečně na hory

Bezpečně na hory

Předejděte nepříjemným situacím, chcete-li jet na hory.

Vyjet si na hory ať už lyžovat, na snowboard, běžky, nebo sáňkovat, je super, přeje-li nám počasí. Napadlo vás ale někdy, co vše je potřeba zajistit, abyste předešli nepříjemným situacím?

 


Úrazy dospělých

Během minulé zimy Horská služba zasahovala u více než 5 700 událostí, kdy na druhém místě žebříčku hor, kde došlo k nejvíce případům, patřily Jeseníky se 785 zásahy. Nejčastějšími zraněními byly zranění hlavy (900), která jsou nejzávažnější. Horní a dolní končetiny pak v drtivé většině trpí poraněním kloubů, zlomeninami a pohmožděninami. Jaké následky může mít zranění? Dočasná či trvalá pracovní neschopnost, dlouhodobé léčení nebo trvalé následky. O té nejhorší variantě ani nebudeme mluvit. Zajistěte si finance na výpadek příjmu či na léčení.

Řešení: úrazové a životní pojištění, investice, spoření

 

Úrazy dětí

Téměř 10 % dětí má za sebou již nějaký úraz na lyžích. Mezi nejčastější patří zlomeniny horních a dolních končetin, poranění kloubů, úraz hlavy a vyražené zuby. Máte dostatečnou finanční rezervu na to, abyste svému dítěti zajistili nadstandardní léčbu, léčebný pobyt? Máte naspořené peníze pro případ, kdy jste přinuceni s dítětem zůstat doma?

Řešení: úrazové a životní pojištění, investice, spoření

 

Zranění jiné osoby a škoda na majetku

Mezi velké riziko, se kterým se na horách velmi často setkáváme, je zranění jiné osoby. Můžeme být sebevíc opatrní, ovšem srazit někoho, zranit ho, případně mu poškodit sportovní vybavení, to se stát může. Největší potíž nastane ve chvíli, kdy po nás poškozený může žádat od bolestného, až po náklady na léčbu, dorovnání příjmu z důvodu nemocenské a poškozené či zničené lyže. Kde na to vzít, když se může jednat o částku až v milionech korun?

Řešení: občanská odpovědnost


Odcizení nebo poškození sportovního vybavení

Kvalitní sportovní vybavení není v dnešní době levná záležitost a často v garáži nebo kočárkárně „parkujete“ dražší jízdní kolo než samotné auto. Pokud dojde k odcizení nebo poškození vaší sportovní výbavy – například při pádu kola ze střechy auta nebo zlomení lyže na sjezdovce, radost nám to zrovna neudělá. A co hůř, když máme vybavení vypůjčené.

 

Nepodceňujte své cestování na hory, ať už v zimě, nebo létě. Jsem schopen vám pomoci ve všech výše uvedených případech.

Ing. Michal Grygar – Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Tags:

Kontakt

Ing. Michal Grygar
+420 734 805 344
michal.grygar@ovbmail.cz

Krnovská 40/54, Opava

Spolupracujeme