Bruntál pod vedením ženy

Tým Michala Grygara se rozšířil o ženu, která z oboru financí má bohaté zkušenosti.

Vyzpovídali jsme ji, co jí vedlo k podnikání právě v této oblasti a proč si pro otevření nové kanceláře vybrala Bruntál. Lokalita s vysokou nezaměstnaností, špatnou úrovní finanční gramotnosti a celkou neatraktivitou (obyvatelé Bruntálu nám prominou tato silná slova….).

Představme si Hanku Vaverkovou, pod jejíž taktovou

Myšlenka, proč nahlédnout této profesi pod pokličku, se zrodila v momentě, kdy se mi před 8 lety narodil syn. V té době, kdy už jsem nesla zodpovědnost i za své dítě, jsem měla potřebu nás pojistit. Bylo to složitější, než jsem čekala. Vůbec jsem netušila jak na to, a navíc v mém okolí nebyl nikdo, kdo by této problematice rozuměl. Nezbylo nic jiného než začít studovat po nocích na internetu. Trvalo zhruba rok, než jsem získala nějakou představu, jak by takové pojištění – zajištění mělo vypadat. Když byl synovi rok, hurá, byli jsme pojištěni. Dnes, když se ohlédnu zpět, musím se pousmát. To, co pro mě bylo nelogické, dnes dává smysl, moje pojištění kopíruje můj život, jak říkám velmi často – má to hlavu a patu.

Abych mohla tuto činnost vykonávat profesionálně, musela jsem absolvovat různá školení, odborné semináře a v neposlední řadě i důležité certifikace pro ČNB. Řekla bych, že při této profesi studujete pořád. Důvodem, proč s mými kolegy otevíráme kancelář v Bruntále je, že v tomto městě i jeho okolí je stále velká spousta lidí, kteří potřebují zajistit svůj život (příjem, rezervy, budoucnost atd.) a nevědí pořádně jak a ani neví, na koho se obrátit. Jen bych zmínila, že máme v Bruntále i konkurenční společnosti, některé kolegy znám i osobně a určitě klienti neprohloupí, když si pro pomoc vyberou kohokoli z nás.

 

Co předcházelo podnikání ve financích?

Obsah obrázku osoba, interiér, okno, žena

Popis byl vytvořen automatickyNež jsem se k této profesi dostala profesionálně, působila jsem 8 let v místní fabrice jako operátor výroby, mistrová výroby, technik technické kontroly a po mateřské jako plánovačka výroby. Zároveň jsem začala studovat VŠ obor sociální patologie a prevence, který mě velmi zaujal, protože to byl obor o lidech a jejich životních potížích. Po ukončení studií jsem se pracovně dostala mezi lidi s mentálním hendikepem a následně jsem pracovala jako asistent pedagoga.

Vždycky jsem měla velkou chuť pomáhat lidem a zároveň mě to táhlo k finanční gramotnosti. Takže jsem tyto dva aspekty spojila dohromady, a proto se dnes finančnímu poradenství věnuji naplno. Finanční trh v ČR je docela obsáhlý a figuruje zde mnoho institucí pro člověka, který se v tomto moc neorientuje.  Navíc se zvedá i náročnost oboru, produktově i legislativně je to obsáhlejší, ale na druhou stranu mi při práci pomáhají nové technologie, takže když potřebuji pro klienta zjistit, kde je momentálně nejlepší úrok např. na spotřebitelském úvěru, nemám s tím problém. Tak samo je to se zajištěním příjmu, zaměstnaneckých odpovědností, zajištěním majetku, spořením nebo s investicemi.

 

Proč právě Bruntál?

Myslím, že i na Bruntálsku je potřeba pomoct lidem zajistit život jim i jejich rodinám, kde je třeba myslet např. na budoucnost jejich dětí v případě studií, rezervy apod. Nikdy by mě nenapadlo, kdybych neměla tu možnost stýkat se s klienty, že ve skoro každé rodině je někdo závažně nemocný nebo je v invalidním důchodu. Většina měla doma zastaralé pojistné smlouvy, kde pojištění na tyto rizika úplně chyběla, tudíž byli klienti finančně odkázáni pouze sami na sebe. Proto apeluji na to, aby klienti převzali zodpovědnost za své životy a nastavili smlouvy tak, aby měly krytá všechna rizika, s čímž rádi pomůžeme. Na této práci se mi nejvíc líbí, že pomáhám lidem, jak ušetřit peníze a zároveň je můžu připravit na těžké životní situace.

Proč vůbec podnikám? Pro mě je podnikání výzva, možnost posunout se dál – jak finančně, tak i mentálně, mám ráda svobodu, můžu si plánovat vše tak, jak potřebuji a mám hlavně dostatek prostoru pro svoji rodinu a přátele a všechno je to umocněno ještě tím, že vlastně pomáhám lidem, což jak jsem psala na začátku, jsem vždycky chtěla.

Hanku Vaverkovou můžete kontaktovat na telefonním čísle: 737 036 371.

 

Tags:

Kontakt

Ing. Michal Grygar
+420 734 805 344
michal.grygar@ovbmail.cz

Krnovská 40/54, Opava

Spolupracujeme